När du skaffar hund är det viktigt att komma ihåg att försäkra din hund så att du inte behöver oroa dig för höga kostnader om något skulle hända. Ibland kan veterinärbesök bli dyrare än väntat och då är det skönt att ha något att falla tillbaka på. Med en bra försäkring förbättrar du både din och din hunds livskvalitet.

Olika sorters försäkringar

I nuläget finns väldigt många olika sorters försäkringar när det gäller husdjur och framförallt hundar. Det kan vara svårt att hitta rätt när det finns så många olika. Därför är det bra att Hundförsakring.se finns, som jämför olika försäkringar åt dig så att du får en bättre överblick och kan välja enklare. En basförsäkring täcker oftast veterinärundersökningar och veterinärvård om din hund skulle råka ut för en olycka eller om den blir sjuk. Vad exakt som försäkringen täcker är olika från försäkring till försäkring. Vad du bör tänka på när du väljer försäkring är vilken ras din hund är och vilka potentiella ärftliga sjukdomar den kan ha. Utöver basförsäkringen kan du lägga till livförsäkring, reseförsäkring, avelsförsäkring, medicinförsäkring, rehabiliteringsförsäkring med flera. Du väljer själv vad du vill att försäkringen ska täcka efter vad du tycker känns viktigt för dig och din hund. Hur mycket pengar du kan få ut av försäkringen beror på hur mycket du betalar i månaden. Ju mer du betalar desto mer kan du få tillbaka om något skulle hända din hund.

Anledningar till att försäkra din hund

Med en försäkring gör du att du själv slipper oroa dig för att veterinärkostnaderna ska bli för höga om något skulle hända din hund. Den ger en sorts trygghet så att du vet att din hund kan få den hjälp och vård den behöver ifall olyckan är framme. Det är viktigt att komma ihåg att husdjur kostar mycket när du ska skaffa en hund, det är inte bara mat du behöver betala för. Du kommer även behöva betala för veterinärbesök för att regelbundet kolla att hunden mår bra och om något skulle hända. Att ha hund är ett stort ansvar och det kräver mycket tid, energi och en god ekonomi. Det är lättare att försäkra en valp än en vuxen hund och många företag erbjuder rabatter om du tecknar din försäkring medan hunden fortfarande är valp. Därför är det bra att försäkra din hund så fort du fått den, ifall du skulle upptäcka några dolda fel då många försäkringar täcker just den delen. Dolda fel innebär något fel på hunden som fanns där när du fick hunden utan att det märktes av. Om du inte har en försäkring och hunden blir sjuk eller skadad kommer veterinärkostnaderna bli höga. Om du då inte har tillräckligt med pengar för nödvändig vård är det veterinärens plikt att se till att hunden inte lider, vilket ibland kan leda till avlivning.