Hundar behöver stora ytor att sträcka ut sig på. Det är bra för hundens allmänna hälsa att bli av med överskottsenergi och få leka utomhus. Samtidigt kan det kännas lite läskigt att släppa lös hunden bland högt gräs där det kan finnas både ormar och getingbon. Huggorm är inte så farligt för oss människor, men för en hund kan ett ormbett vara dödligt.

För att få till en härligt stor yta som hunden kan springa på i trädgården kan det vara bra att klippa ner gräset. På så vis är det lättare att få syn på ormar och andra djur som kan vara en fara för hunden. Är det väldigt högt gräs krävs det dock lite tyngre artilleri än en vanlig maskingräsklippare. Om du inte har någon industriell betesputs som är gjord för att klippa ner högt gräs, kan du först slå ner gräset med en lie innan du klipper gräset med en gräsklippare. Det är ett tidsödande och krävande jobb, men vad gör man inte för sin hund?

En annan farlighet som kan dölja sig i gräset är jordgetingar. En ilsken svärm jordgetingar är farligt för både hund och människa om man råkar trampa ner i boet. Håll utkik efter upphöjda hålor med tydlig ingång. De trivs i soliga lägen och vissa getingar bygger bo i sandiga partier.