Taxen är en av de populäraste hundraserna. Det har den blivit tack vare sitt goda lynne och familjevänliga sätt. En tax är vanligtvis glad och fredlig, kanske lite ”skällig” ibland men skälls gör det i de flesta fallen på grund av att hunden är glad.


Vare sig du har en tax eller en hund av någon annan ras behöver du gå ut med den i ur och skur. Då är det förstås bekvämt att ha en jacka på dig som passar för alla väder. Hos Johnells hittar du jackor från en hel rad exklusiva och världskända märken. Om du söker efter en jacka dam, det vill säga en damjacka, kan du välja mellan märken som Ralph Lauren, Parajumpers, Gant, J.Lindeberg och många andra. Hela sortimentet för bra priser och snabba leveranser med fri frakt och gratis byten om det skulle vara så att du av någon anledning inte skulle vara nöjd.

Taxhundarna härstammar från Tyskland och rasens ursprungliga namn är dachshund. De korta benen kommer sig av att taxen från början avlades fram för att vara en så kallad ”grythund”. Det betyder att deras syfte från början var att jaga djur som bor i gryt. Taxar används dock numera för alla slags jakt, trots att de är små kan de användas för att jaga allt från rådjur till älgar.