Ibland kan det vara så att hunden uppvisar ett aggressivt beteende. Det kan innebära en hel del nackdelar. Om det gäller en vakthund kan det såklart vara uppskattat om hunden visar aggressivitet när den gör sitt jobb men i övrigt bör inte hunden vara aggressiv.

Hur visar hunden aggressivitet?

En hund som är aggressiv brukar ofta vifta på svansen eller hålla den rakt upp. Ofta blottas tänderna och hunden kan morra. Ibland skäller den också. Om man inte lyssnar på hundens varning kan den bita ifrån, och det ordentligt. En aggressiv hund kan också jaga efter personer och andra djur.

Om hunden biter

En hund försvarar sig genom att bita. Det är dock en sak som kan ställa till det. Om polis tillkallas och de finner en aggressiv hund som är hotande kan de skjuta hunden om ingen annan utväg finns. Om en hund bitit en annan person eller ett annat djur kan det fattas beslut om att hunden ska omplaceras, alltid bära munkorg vid utevistelse eller så kan man få veta att hunden ska avlivas. En hund med ett aggressivt beteende kan vara farlig och om man inte är extremt hundvan bör man inte ta sig an en sådan.