Det finns en hel del parasiter hunden kan drabbas av. Det kan vara löss, loppor och skabb. Hos SVA kan man läsa mer om alla de här parasiterna. Generellt sett är det dock relativt enkelt att behandla hunden. I de allra flesta fall kan man bara lägga några droppar i hundens nacke från en pipett, sedan är parasiterna borta. Eventuellt kan man behöva upprepa behandlingen. Tidigare var det vanligt att man behövde bada hunden med speciella schampon men det är inte lika vanligt i dag. Det kan dock förekomma i vissa fall och att vänja hunden vid bad är alltid bra.

Få bort parasiterna ur hemmet

Det räcker ofta inte med att bara få bort parasiterna från hunden. Man behöver också städa hemmet ordentligt. Alla tyger bör tvättas, golven dammsugs och torkas. Även sängkläder bör göras rent ordentligt.

Ibland kan det vara svårt att göra det här arbetet på egen hand, och då kan det vara klokt att kontakta ett saneringsbolag som hjälper till. Då vet man att parasiterna försvinner från hemmet och man behöver inte oroa sig för att de kommer tillbaka direkt efter att medicinkuren är avslutad.